ДЈЕЛА, А НЕ РИЈЕЧИ: Херцеговци у Новом Саду одржали радни састанак са представницима локалних самоуправа из завичаја

  • Дан послије 31. Херцеговачког сијела одржан је двочасовни радни састанак који је предводио и иницирао предсједник удружења др Божидар Миловић.

Састанку су присустовали градоначелник Требиња Мирко Ћурић са сарадницима, начелник општине Билећа Веселин Вујовић са сарадницима, начелник општине Љубиње Стево Драпић, начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић, те еминентни професори новосадских факултета проф. др Срђан Колаковић, проф. др Борис Думнић, проф.др Игор Пешко, представници Града Новог Сада, поријеклом Херцеговци, чувени гинеколог др Драган Стајић и Дејан Мандић.

Теме састанка су биле везане за успостављање још јачих и бољих братских веза између Републике Српске и Србије, а било је ријечи о енергетици, туризму, производњи и пласирању домаћих производа и много других тема.

Предсједник удружења др Божидар Миловић није крио задовољство постигнутим, истичући да је ово само први у низу састанака у којима поред славља треба размишљати и о раду и побољшању услова живота за будуће генерације Херцеговаца ма гдје они живјели и радили.

Напоменуо је да Удружење Херцеговаца и пријатеља Херцеговине у свакој активности настоји да остане препознато по слогану „ДЈЕЛА А НЕ РИЈЕЧИ!“

Текст и фотографије: Марко Никчевић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: ДЈЕЛА, А НЕ РИЈЕЧИ: Херцеговци у Новом Саду одржали радни састанак са представницима локалних самоуправа из завичаја

  2. whoiscall Reply

    Good luck!

Оставите коментар