14. мај – Скупштина Србије: Херцеговци на састанку са представницима Владе

  • Народни посланик Миодраг Линта, који је уједно и заменик председника Одбора за дијаспору и Србе у региону, 14. маја  уприличиће састанак представника Владе Србије са представницима свих херцеговачких удружења у Србији

skupstina

Миодраг Линта: Удружења нису фолклорна друштва! (са пријема у Скупштини Србије – 05. новембар 2013. године – фото: Слободна Херцеговина)

Поред Миодрага Линте, као домаћина овог скупа, састанку ће присуствовати представници Владе Србије из ресорних министарстава привреде, саобраћаја, енергетике и културе, као и представник из Привредне коморе Србије.

Херцеговци у Србији покушаће да у отвореним разговорима укажу на неке проблеме свог завичаја и покрену одређене иницијативе.

Све ово се дешава у јеку кампање за највећи херцеговачки догађај у Србији у овоме веку.

Наиме, као што је портал Слободна Херцеговина већ најавио, у току су припреме за свечану Херцеговачку академију која ће се одржати у великој сали Задужбине Илије Коларца у Београду 8. јуна 2015. године са почетком 19.30 часова.

linta

Са недавног пријема у Старом двору, поводом Дана државности Републике Српске: Светозар Црногорац, Жарко Ј. Ратковић, Јово Дробњак, Миодраг Линта, Сретен Пиштало. Зоран Јањић и Миодраг Дунђеровић

Миодраг Линта је био домаћин Херцеговцима у Скуппштини Србији и јесени 2013, а више о томе можете читати овде

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар