У ЧАСТ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА: Удружење Херцеговаца у Бањој Луци прославило завјетну славу

  • Удружење Херцеговаца у Бањој Луци синоћ је прославило своју завјетну славу Светог Василија Острошког и Тврдошког чудотворца.

12976776_1515014438807751_8271440195642747822_o

 

Херцеговци са свих страна сабрали су се у престоници Српске у ресторану Угоститељске школе да би прославили свога светитеља достојанствено онако како се то чинило у Херцеговини кроз вијекове.

Да би сачували успомену на свој крај и завичај након ломљења славског колача услиједио је културно-умјетнички програм.
Свим присутним на самоме почетку обратио се предсједник удружења Ведран Шкоро који је навео да су и ове године Херцеговци из Бање Луке помагали своје земљаке по Крајини али и Херцеговини. Он се захвалио и свима који су дали свој допринос приликом припреме крсне славе.

Ове године по први пут Удружење је наградило најбоље и најуспјешније студенте из Херцеговине чији је просјек оцјена изнад девет. Награђени студенти Бојан Ковачевић из Фоче, Сања Милићевић из Невесиња и Тијана Тркља из Билеће добили су новчане награде као подстицај за даљи рад и труд.
Звјезда вечери која је покупила симпатије свих присутних била је Ивана Жигон која је својим гласом будила емоције код свих присутних.

Публици су се представили и чанови културно умјетницког друштва “Владимир Гаћиновић” из Билеће, женска пјевачка група удружења гуслара и епских пјесника “Војвода Влатко Вуковић” из Билеће, етно група “Корјени” из Челинца, те гуслари Васо Драшковић и Мирослав Шиљеговић.
Вече је обогатио наступ и мушке пјевачке групе удружења Херцеговаца из Бање Луке.

Културно умјетницки програм водиле су Драженка Ивезић и Тијана Тркља. Након културно-умјетничког рограма услиједио је забавни дио програма Модерато бенда из БЛ.

Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар