Удружење „Стара Херцеговина“ прославило крсну славу Светог Василија Острошког и Тврдошког

  • Завичајно удружења ,,Стара Херцеговина“ из Београда прославило је у београдском ресторану Амфора своју крсну славу Светог Василија Острошког и обиљежило двије године постојања.

Удружење „Стара Херцеговина“ које је настало према завјетној жељи трагично настрадалог Мирка Бутулије, најуспјешнијег директора АМСС у његовој историји, основано је 2019. године са намјером да се Срби Херцеговци, ма где год били, повезују, удружују и сложно учествују у друштвеним и хуманим активностима.

И ове године домаћин славе био је Неђо Тркља, који је заједно са предсједником Удружења Андријом Бутулијом, пресјекао славски колач по благослову ђакона Крста Авдаловића.

Старохерцеговци су изразили намјеру да наставе путевима доброчинства.

– Намјера нам је да стипендирамо ђака генерације Требињске гимназије – рекао је Андрија Бутулија за наш портал.

Овогодишњи скуп, због пандемије короне, обиљежен је са мањим бројем окупљених међу којима су били Марко Пурковић, предсједник Мото клуба Стара Херцеговина и Ненад Вуковић предсједник Удружења лобиста Србије.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар