ПРОТЕСТ СЗП: Ово је почетак краја тајкунске власти! (ВИДЕО)

  • На протесту Савеза за промјене у Парку „Младен Стојановић“ у Бањалуци окупило се, према незваничним процјенама, око 15.000 људи. Скуп је протекао без инцидената, а Савез за промјене пред окупљеним грађанима изнио је јасне захтјеве власти Републике Српске.

протест

Протест у парку трајао је готово три сата. Грађанима који су у Бањалуку стигли из свих дијелова Републике Српске, обратили су се демобилисани борци, пољопривредници, дјеца погинулих бораца.

Окупљенима у парку обратио се и син убијеног Милана Вукелића, који је живот изгубио у Бањалуци прије девет година, а за чију смрт још нико није одговарао.

Идери странака Савеза за промјене поручили су да је протест у Бањалуци почетак борбе за ослобађање Републике Српске од тајкуна, криминала и корупције и борба за праведну Републику.

Упркос најавама које су претходиле одржавању протеста Савеза за промјене у Бањалуци и најава доласка екстремиста у Бањалуку, нереда и напада на институције, скуп опозиције и грађана протекао је без најмањег инцидента. Окупљени грађани предвођени лидерима странака опозиције на крају су заиграли коло и показали да демократија и даље живи међу Србима, без обзира на то каква била власт.

БН телевизија

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар