СЛАВА МУ И МИЛОСТ: Херцеговци у Бањалуци прославили завјетну славу Светог Василија Острошког и Тврдошког (ФОТО)

  • Протеклог викенда у главном граду Републике Српске Удружење Херцеговаца из Бањалуке је пред више од 500 душа прославило своју завјетну славу – Светог Василија Острошког и Тврдошког чудотворца.

Након ломљења славског колача окупљене је поздравио домаћин и предсједник Удружења, познати новинар и лице са ТВ екрана Ведран Шкоро.

Херцеговцима се потом обратио домаћин Бањалуке, градоначелник Драшко Станивуковић.
Поздраве из завичаја пренио је Веселин Вујовић, начелник општине Билећа.

Након поздравних говора изведен је веома богат културно-умјетнички програм у коме је учествовао великан српског глумишта из Бањалуке Љубиша Савановић, мушка изворна група “Сава Владисавић“ из Гацка и женска пјевачка група КУД-а “Љубиње“, коју већ деценијама предводи неуморна Деса Радић и мушка пјевачка група Удружења Херцеговаца из Бањалуке.

.

Посебан печат вечери дале су најмлађе чланице удружења Марија Драшковић, Каролина Шкоро и Софија Себјановић, које су уз пратњу Нике Нишић, Нађе Пикуле и Ене Стовраговић отпјевале пјесму “Гнездо орлово“.

Културни дио програма завршен је сјајним наступом КУД “Чајавец” који је извео сплет игара из Херцеговине.

Уз захвалност бројним спонзорима вече је настављено уз забавни програм за који је била задужена бањалучка група „Пинк Пантер“.

Програм су врло надахнуто водили Кристина Касагић и Милош Шкоро.


Фотографије порталу Слободна Херцеговина уступило Удружење Херцеговаца у Бањалуци

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Херцеговци у Бањалуци прославили завјетну славу Светог Василија Острошког и Тврдошког

Оставите коментар