СЛАВА МУ И МИЛОСТ: Удружење „Стара Херцеговина“ прославило крсну славу Светог Василија Острошког и Тврдошког (ФОТО)

Завичајно удружења ,,Стара Херцеговина“ из Београда прославило је, већ по традицији, у београдском ресторану Амфора своју крсну славу Светог Василија Острошког и обиљежило три године постојања.

Удружење „Стара Херцеговина“ које је настало према завјетној жељи трагично настрадалог Мирка Бутулије, најуспјешнијег директора АМСС у његовој историји, основано је 2019. године са намјером да се Срби Херцеговци, гдје год били, повезују, удружују и сложно учествују у друштвеним и хуманим активностима.

Предсједник удружења Андрија Бутулија пресјекао је славски колач са свештеником Бориславом Петрићем.

Како је најављено, Старохерцеговци настављају путевима доброчинства, па ће тако и ове године, баш као што су то урадили и прошле стипендирати најбољег ученика Требињске гимназије.

– Узнемириле су нас лоше вијести знбог недавцног земљотреса, па ћемо се потрудити да донацијом помогнемо обнову Берковића који су претрпјели највећу штету, а и без тога добро знамо да је ријеч о најмањој и насиромашнијој општини Источне Херцеговине   – рекао је Андрија Бутулија за наш портал.

Ове године са славе је оправдано изостао Неђо Тркља, власник ресторана Амфора. Он је боравио ових дана у Херцеговини како би тамо провео празник Светог Василија Острошког и Тврдошког и дочекао српског патријарха Порфирија.

Доста Херцеговаца из Србије је дошло у завичај како би дочекало свог патријарха, а међу њима је био и угледни домаћин Неђо Тркља

 

Ове године међу окупљенима на слави између осталих су били и народни посланик Угљеша Мрдић, политичар Синиша Вучинић, предсједник Мото клуба Стара Херцеговина  Марко Пурковић и предсједник Удружења лобиста Србије Ненад Вуковић.

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар