Колики је душевни бол Срђану Миловићу нанио Небојша Вукановић?

  • Данас је у Основном суду у Требињу одржано главно рочиште и завршна ријеч у процесу директора Рудника Гацко и народног посланика Срђана Миловића који је за наношење душевне боли тужио Небојшу Вукановића, савјетника Младена Босића и носиоца требињске Листе за правду и ред.

vukanovic
Будући да новинарима није било дозвољено праћење рочишта, на коме се Миловић није ни појавио, већ је дошао само његов адвокат који је одбио дати било какав коментар, Небојша Вукановић је објаснио да се наношење душевне боли састојало у изјави да је Миловић дио организоване групе која је уништила РиТе Гацко.
“Тужили су ме и Миловић и Драгичевић и то само због истине, јер се испоставило да је гатачки гигант у много већим губицима него се желе приказати, да је због њих поскупила струја, а да, и поред свега, терма не ради, али Миловића данас није било да објасни зашто гигант још увијек није у погону и зашто има дуговања од чак 130 милиона марака”, рекао је новинарима Вукановић након суђења.

Додаје да је жалосно што га је Миловић тужио само зато што је прије годину дана упозоравао да ће се све ово десити, али је важно и то што је “клупко почело да се одмотава”.
“Прво је “пао” Радишић, синоћ је “пао” Сувара, па се надам да ће се утврдити и узрок празнога буџета Републике Српске, како се новци износе преко банака, како је тајкун Kаја, близак сарадник министра Тегелтије купио Љубљанске цесте и на који начин је саграђена зграда Гранд Трејда у Бањалуци, ко ју је финансирао и ко је у њу уложио шездесетак милиона марака”, каже Вукановић.

Додаје да жали власт коју брани “једна одбјегла сотона” лажима и неистинама, јер су много већи режими засновани на неистинама и лажима морали да падну, а не један Горан Сувара који је био у бјекству.

Уз тврдње да је становништво Републике Српске под окупацијом једне отуђене политичке елите, Вукановић каже да ће ово бити само једна од битака која се добија, јер, ако ни због чега, ова тужба мора пасти и због тога што је данас на суду изнесено “да је Миловић тежак душевни болесник који пије по шаку лијекова”.

“Вјештак господина Миловића је утврдио да има теже психијатријске поремећаје и да тренутно пије антидепресив сероксат, те опуштајуће ривотрил и лексилијум, као и читав низ таблета, па се јавност треба запитати у каквој држави живимо када су нам на челним функцијама особе које се лијече овако тешким терапијама. Можемо доћи до закључка да је гатачка фабрика струје морала пропасти када је један од њених водећих људи човјек који свакодненвно прије шаку таблета за смирење и при том се запитати – да ли нам то могу бити перјанице”, додаје Вукановић.

Он додаје да је смијешно да је Миловићев налаз потпуно идентичан оном Драгичевићевом, гдје оба имају, како каже, анксиозност, страх, дубоку депресију, да су трпјели душевну бол у различитим фазама масмедијског саопштавања, па му се чини да се ради о преписаном, или жаргоном речено “copy – paste налазу” са измијењеним именом и презименом.

“Оба су ме тужила због исте ствари јер сам рекао да су у Термоелектрани Гацко уочи избора Миловић, Драгичевић и Милидраг направили једну организовану криминалну групу, повезали се и склопили међусобне уговоре вриједне више десетина милиона марака и извукли новац из термоелектране да би изабрали Миловића за посланика и њихова операција је успјешна, а пацијент је мртав – Миловић је постао посланик, Термоелектрана Гацко је престала са радом и има тренутна дуговања од 130 милиона марака. Уколико се не врате новци исисани из Термоелектране Гацко 1800 радника ће остати без посла”, тврди Вукановић и чуди се што се против њих, а не против њега не води хајка.

Kоначна пресуда о наношењу ове душевне боли Срђану Миловићу донијеће се наредног мјесеца…

САРАНСАK

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар