Путокази одсликавају мржњу према Србима

 • Када ће тачно Министарство комуникација и транспорта у Савјету министара упутити протест колегама у Хрватској, не због азбукоубиствених префарбавања српског писма, већ што из правца Хрватске нема путоказ за Требиње.

Исто тако на правцу који смо некада звали Аутопут братства и јединства, из правца Хрватске нема ознаке гдје се налази град Београд, док у центру Београда има путоказ за Загреб. Умјесто тога, нуди се путоказ за Липовац.

Исто тако из Требиња ћете имати путоказ за Дубровник (углавном прекриженог српског писма), али из правца Дубровника има само упута до Иванице. А Иваница је на самој граници, таман као и на крају пута Загреб – Липовац.

Мржња према Србима се рекламира по путоказима, али не може сакрити да је Дубровачка Република имала боље везе са Србијом, него што је икада могла имати са Хрватском која као независна држава није постојала у то вријеме, нити је икада у својој историји Дубровник припадао њој.

ФРОНТАЛ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
 1. Pingback: Путокази одсликавају мржњу према Србима

 2. Шхаббан Reply

  Све ће то Бакоња фра Грга и његов посилни фра Митар прекречити.
  (Т) ко ,бре ,руши наше свете седмине
  осмине и деветине.
  Сви смо ми исти, Искукрсте Гисподине
  и Госпе Међигорска.

Оставите коментар