ГАЦКО: Уручене Светосавске награде најбољим ученицима и професорима (ФОТО)

  • Традиционална Светосавска академија је због епидемиолошке ситуације изостала ове године. Уместо ње, синоћ је у читаоници Народне библиотеке уприличено уручивање награда и захвалница ученицима и професорима који су у прошлој школској години постигли најбоље резултате на регионалним и републичким такмичењима

Награђени су и ученици који су послали најбоље литетарне радове на два конкурса која је расписала Просвјета. Случај је хтео да ове године на оба конкурса победе исти ученици, рекао је Радомир Вучковић, директор Народне библиотеке и предсједник ОО СПКД Просвјета.

Иако су, због короне, такмичења била редукована, ове године је награђено 9 ученика, једно одељење и 9 професора општинским наградама поводом Школске славе- Светог Саве.

Награђени су:

Гојко Дулаћ, ученик основне школе Св. Сава и његова наставница Загорка Радмиловић за освојено 1. место на регионалном такмичењу из информатике.

Ђорђе Јегдић, ученик СШЦ „Перо Слијепчевић“ и његова професорица Миланка Окиљевић за освојено 1. место на регионалном такмичењу из механике.

Награда је уручена средњошколцима- Бојани Радмиловић за 1. место на регионалном такмичењу из српског језика и Илији Ћоровићу за 3. место на републичком такмичењу из рецитовања. Награђена је и њихова професорица Анђелина Никчевић.

За освојено 1. место на регионалном такмичењу из демократије и људских права награђени су ученици ИВг1 разреда и њихова менторка Јована Петковић Аћимовић.

Ученик СШЦ „Перо Слијепчевић“ Јован Беатовић и професорице Вероника Миловић и Рада Мастиловић су ове године добили општинску награду за 1. место на регионалном такмичењу у компјутерском конструисању.

Оља Илић и Милица Достинић, ученице СШЦ „Перо Слијепчевић“ и њихова менторка Мирјана Слијепчевић су награђене за учешће у финалу НИС Олимпијаде у знању руског језика које је одржано у Новом Саду.

Ана Ненадић, ученица музичке школе „Св. Роман Мелод“ и професорица Соња Марковић су награђене због учешћа на уметничком фестивалу у Кијеву у Украјини.

Ученица музичке школе „Св. Роман Мелод“ Јована Радмиловић и професорица Јелена Аничић су награђене због учешћа на уметничком фестивалу у у Македонији, освојене треће награде на републичком такмичењу музичких школа РС у Бањалуци и прве награде на међународном фестивалу музике у Бијељини.

Награде су уручене и победницима литератних конкурса „Моја Република Српска“ и „Свети Сава Србе воли и за њих се Богу моли“.

Најбоље радове су написали ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“. Прву награду добио је Огњен Бошковић, другу Маја Матковић и трећу Јана Антељ.

РАДИО ГАЦКО

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар