Прошао детектор лажи: Осумњичени за убиство кик-боксера Ђерића има алиби!

  • Радован Андрић (19) из Требиња, осумњичени за ликвидацију кик-боксера Марка Ђерића (24), има чврст алиби за време када се убиство догодило и у судском спису не постоји ни један једини доказ да је он извршилац тог тешког кривичног дела, тврди Андрићев адвокат Вељко Ћивша из Сокоца.

Radovan_Andric1
Ексклузивно за Пресс, Ћивша открива да је Андрићев алиби полицији и тужилаштву потврдило више сведока, а пронађени су и снимци надзорних камера на којима се види његово кретање у критично време.
– У ноћи убиства мој брањеник је био у друштву са више лица, који су то посведочили у својим изјавама. Поред тог субјективног доказа, постоје и објективни докази његовог алибија, а то су надзорне камере са више објеката у Требињу. На њима се види да Андрић у критично време није био на месту злочина и практично има алиби за ту целу ноћ – рекао је Ћивша.

Једномесечни притвор
Он каже да се Андрић због тога у истрази није бранио ћутњом, већ је предметном тужиоцу дао изјаву у којој је детаљно описао где је и с ким био критичне вечери.
– Полиција и тужилаштво испитали су те сведоке и они су потврдили причу мог брањеника. Андрић је након хапшења чак инсистирао и да га полиграфски испитају. Два пута је био на детектору лажи и оба пута га је прошао без проблема! У притвор је смештен младић за кога не постоје докази да је починилац овог тешког кривичног дела. Притвор је одређен само како би се умирила јавност. Ми бисмо били најсрећнији када би истражни органи открили ко је извршилац убиства Марка Ђерића, јер би то значило да мој брањеник може слободно да иде кући – појаснио је Ћивша.
Подсећамо, кик-боксер Марко Ђерић убијен је у недјељу, 24. маја, у 3.20 часова у сачекуши испред своје зграде у требињском насељу Полице, када се враћао из “Мерлот клуба”, где је радио као обезбјеђење. Убица је, с леђа, према њему испалио више хитаца из аутоматског оружја. Иако је на месту злочина пронађено седам чаура, обдукцијом је утврђено да је погођен у срце само једним метком. Због сумње да је убио Ђерића сутрадан је ухапшен Андрић, коме је на терет стављено да је био директни извршилац кривичног дела тешко убиство. На предлог тужилаштва, Окружни суд у Требињу одредио му је једномесечни притвор.
Одбрана се жалила на ту одлуку, али је Врховни суд РС жалбу одбио као неосновану. Андрића је тада заступао бранилац по службеној дужности, а у међувремену одбрану је преузео адвокат Вељко Ћивша, који је, уз помоћ породице осумњиченог, открио снимке надзорних камера.

Трагови барутних честица
– У решењу за притвор и судским списима не постоји ни један једини доказ који би упућивао на то да је Андрић извршилац тог кривичног дела. Једино с чиме полиција и тужилаштво располажу је његова мајица на којој су откривени трагови барутних честица. Свима је познато да се барутне честице лако могу пренети с једне на другу особу и то не представља никакав доказ, а колико ми је познато барут је нађен и на неким другим лицима. Аутоматско оружје којим је злочин почињен није пронађено и у спису је наведено само седам чаура које су нађене на месту злочина – истиче Ћивша.
Он не спори да његов брањеник има криминалну прошлост (из аутоматске пушке пуцао у врата кафића “Галерија Веритас” и ранио три лица, оп.а.) и уверен је да је управо то разлог због којег је истрага према њему усмерена. Међутим, Ћивша тврди да Андрић асполутно није имао никакав мотив да убије Ђерића.
– Њих двојица се нису дружили, али су се познавали. Мој брањеник о убијеном Ђерићу има веома добро и високо мишљење. У јавности су се помињали да су били у сукобу, али то није тачно. Напротив, они се никада нису сукобљавали – тврди Ћивша.
Након убиства Марка Ђерића у Требињу се појавило много спекулација у вези са тим ко је имао мотив да изврши злочин. Помињало се више лица с којима се Ђерић сукобљавао радећи као обезбеђење, а међу њима је било и људи блиских одређеним политичким структурама.

Тужилаштво без коментара
Окружно тужилаштво у Требињу није желело да коментарише наводе адвоката Вељка Ћивше, појашњавајући да у овој фази истраге никакве детаље не могу износити у јавност.
– Одбрана има право да износи свој став или мишљење и може да користи та своја права. Ми нећемо коментарисати наводе одбране, а истрага против Радована Андрића се интензивно наставља, због сумње да је починио кривично дело тешког убиства, односно да је био директни извршилац убиства Марка Ђерића – рекао је секретар ОТ у Требињу Срђан Вукановић.

Извор: pressrs.ba / Огњен Матавуљ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар