Деветнаестогодишњак Радован Андрић осумњичен за убиство Ђерића

  • Деветнаестогодишњи младић Радован Андрић из Требиња осумњичен је за убиство суграђанина Марка Ђерића /24/, потврђено је у Окружном тужилаштву Требиње.

Srn2015-5-25_143070_1

Службеник за односе с јавношћу овог тужилаштва Срђан Вукановић рекао је новинарима да је Центар јавне безбједности /ЦЈБ/ Требиње доставио извјештај против лица Радована Андрића о почињеном кривичном дјелу тешко убиство.

„Ово лице се сумњичи да је у раним јутрњим часовима, око 3.20 часова, испалио више хитаца у правцу Марка Ђерића, који је задобио једну прострелну рану и преминуо на лицу мјеста“, додао је Вукановић.

Према његовим ријечима, осумњичени ће у току дана бити саслушан у Тужилаштву након чега ће поступајући тужилац одлучити да ли ће ставити приједлог за одређивање мјере једномјесечног притвора.

Вукановић је додао да је у току рад на расвјетљавању кривичног дјела и да ће, уколико буде још осумњичених лица, допуна извјештаја бити достављена Тужилаштву.

Марко Ђерић је са више хитаца из аутоматске пушке у „сачекуши“ с леђа убијен на улазу зграде у којој је становао у требињском насељу Полице у Улици Милоша Обилића 13.

Бањалучки форензичар Жељко Каран потврдио је да је Ђерића погодио један метак с леђа у срце. Он је истакао да постоје подаци с мјеста догађаја да је пронађено седам чахура.

Марко Ђерић радио је у обезбјеђењу једног требињског локала.

Осумњичени Радован Андрић је од раније познат полицији.

извор: Требињеданас/Срна

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар