ИМА ЛИ КО ЈАЧИ: Милан Бабић нови професионални првак Европе у кик – боксу

  • Милан Бабић члан КБК „Тигар“ Гацко, нови је професионални првак Европе у кик – боксу, у дисциплини К-1. Нокаутом у петој рунди меча савладао је дугогодишњег шампиона, Немању Пантелића из Јагодине, и тиме остварио значајан резултат у својој досадашњој каријери.

Сјајна публика у препуној дворани пружила је безрезервну подршку до сада невиђену на једном спортском сусрету. То је разлог више за овакав успјех, поред напорних свакодневних тренинга, припрема и доста одрицања, каже Милан и његов тренер Веселин Ђуричић.

„Напорно смо радили током читаве године, не само два мјесеца. Адреналин је био присутан сво вријеме, био сам спреман и остао сам смирен. Нокаутом прије времена смо завршили меч и титула је ту. Потрудићу се да бар још једном одбраним, да још једном остане у Гацку. Захвалио бих публици најбољој на свијету која ми је била велики вјетар у леђа, много су ми помогли“, каже Милан.

За тренера Ђуричића, Миланов успјех је очекиван и за њега није изненађење.

„Ово је у историји Гацка највећи спортски догађај. Најављивао сам то и нисам изненађен. Доказали смо да ми као мало мјесто можемо имати првака Европе, само треба радити, имати стручан кадар“, истиче Ђуричић.

Прије главног, публика је уживала у пет уводних мечева, које је побједом над такмичарем из Усоре у категорији кадета отворио Матеј Мучибабић из КБК „Тигар“.

Прије почетка вечери, присутнима се обратио предсједник Кик – бокс савеза БиХ, Драгутин Паповић, а ноћ шампиона отворио је замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић. Судиле су судије из Чешке, Хрватске, Италије и БиХ у присуству представника WAKO федерације.

Милана сада чека теже, Европско аматерско првенство, које је планирано средином октобра. Циљ је медаља, а према његовим ријечима, свака медаља освојена на једном таквом првенству је златна, с обзиром на његову тежину.

Покровитељ такмичења била је Општина Гацко, уз подршку бројних привредних субјеката.

ОПШТИНА ГАЦКО

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар