Потврђено: Иза решетака и трећи осумњичени за убиство Марка Ђерића

Незванично, ухапшен је Дарко Пикула (29). Посљедњих дана приведено укупно 18 особа, од којих су двије предате на даље поступање…

marko-djeric

Начелник ЦЈБ Требиње Жарко Лакета на ванредној конференцији за новинаре је потврдио да је 1. августа Окружном тужилаштву поднесена допуна извјештаја против Д.П. из Требиња.
У Окружном тужилаштву за Радио Требиње је потврђено да је за Д.П. затражен једномјесечни притвор и да је цијели предмет у случају убиства Марка Ђерића предат Специјалном тужилаштву РС.
Незванично ријеч је од двадесет деветогодишњем Дарку Пикули.
Као осумњичени за Ђерићево убиство прије три дана ухапшен је и Миљан Ратковић, а раније и Радован Андрић.
Начелник ЦЈБ Требиње Жарко Лакета је рекао да је у циљу расвјетљавања убиства Марка Ђерића посљедњих неколико дана ухапшено 18 особа, од којих једна из Федерације БиХ, и претресно 17 објеката и шест возила.
– Од 18 ухапшених само за двојицу су се стекли законски услови за даље процесуирање. Остали су били на информативном разговору, али не значи да у наредном периоду неће бити поново привођени. У оквиру активности на откривању починалаца тешког убиства обављени су разговори са укупно 102 особе, навео је Лакета.
Он је рекао да полиција има одређена материјалне доказе које ће у наредном периоду предочити Специјалном тужилаштву РС, али није могао да потврди да ли је нађена пушка из које је убијен Марко Ђерић.
– Полиција и даље предузима оперативно-тактичке мјере и радње како би открила све који су учествовали на посредан или непосредан начин у тешком убиству, истакао је Лакета.
Начелник ЦЈБ је рекао да истрага у случају убиства Ђерића није ометана и да је раније ухапшени М.Р. од раније познат полицији.

ИЗВОР. РАДИО ТБ / Д.Ч.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар