Лукач у Требињу: Полиција РС истрајна да ријеши убиство Ђерића

  •  „Полиција РС ће уложити све своје снаге и ресурсе, заједно са тужилаштвом, да дођемо до праве истине и да расвијетлимо тешко и подмукло убиство Марка Ђерића“, рекао је данас у Требињу министар унутрашњих послова РС Драган Лукач након састанка са руководством ЦЈБ Требиње и градске управе.

IMG_5729
„Данас сам разговарао и са оцем убијеног Марка Ђерића, замолио сам га да он и његова породица, без обзира колико им је тешко и у коликом су болу, не предузимају никакве радње које би довеле до тога да се направи неко ново кривично дјело и поред тога што знамо да су под великим притиском и родбине и пријатеља и сматрају да ствари нису урађене до краја. Веома је тешко да неко узме закон у своје руке без полиције, тужилаштва и суда, надам се да до тога неће доћи. Полиција РС ће учинити све да се ријеши ово убиство, како никоме не би пало на памет да на овакав начин рјешава проблеме, ма колико они били тешки – у било ком дијелу РС а не само овдје у Требињу“, рекао је министар унутрашњих послова РС.

Према досадашњим сазнањима полиције, наводи Лукач, у убиству Ђерића учествовало је више лица:

„На основу информација које за сада имамо, Радован Андрић, који је у притвору, није сам осмислио убиство, можда га је сам извео, али, за сада, нећемо откривати више чињеница о овом случају због даље истраге. Много би већа грешка била да затворимо или осудимо на крају некога ко је невин – из тога разлога морамо да прикупимо све доказе који ће на суду бити необориви, како бисмо ријешили овај случај,“ истакао је Лукач.

Он је навео да данас није разговарао са представницима Окружног тужилаштва Требиње.

„Не бих хтио да се на било који начин протумачи да вршимо притисак на рад тужилаштва или, евентуално, на судство, да их учимо њиховом послу. Мислимо да они веома добро раде свој посао и да ће га урадити у складу са законом“.

Лукач је новинарима потврдио да је данашњем састанку са руководоством ЦЈБ Требиње било ријечи и о функционисању и начинима унапређења рада овога центра и новим именовањима, о којима није желио говорити детаљније.
Лукач се састао и са Ћебеџијом
Министар МУП-а РС Драган Лукач данас се састао и са замјеником градоначелника Требиња Неђом Ћебеџијом, на којем је, осим о случају тешког убиства нашег суграђанина Марка Ђерића, разговарано и о унапређењу сарадње полиције и градске управе.
Министар Лукач је замолио градске званичнике да утичу на своје суграђане да остану прибрани у оваквој тешкој ситуацији, без нових протестних окупљања, који би могли ескалирати у нова кривична дјела.
Замјеник градоначелика Требиња Неђо Ћебеџија је још једном поновио да градска управа и грађани Требиња траже да се што прије расвијетли убиство нашег суграђанина Марка Ђерића.
„У Требињу је присутно незадовољство брзином и начинима истраге овога случаја. Министар Лукач је рекао да ће, ако буде потребно, упутити додатну помоћ ЦЈБ Требиње да би се убрзала истрага“, навео је Ћебеџија.
Он је додао да је од министра Лукача добио и увјеравања да ће постати пракса да начелник ЦЈБ Требиње присуствује сједницама градског парламента када се расправља о стању безбједности у нашем граду, сходно једном од закључака са прошле сједнице скупштине Града Требиња, те да је разговарано о запошљавању херцеговачких кадрова у редове полиције и о тужбама градске управе по питањима ненамјенских трошења средстава управе ФК Леотар.

Извор: Радио Требиње / В.М.- Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар