Убиство Марка Ђерића: На чаурама нађен ДНК траг који не припада осумњиченом

  •  На чаурама, које су пронађене на мјесту убиства требињског кик-боксера Марка Ђерића (24), откривени су биолошки трагови једне особе, али је ДНК вјештачењем утврђено да не припадају ухапшеном Радовану Андрићу (19), ексклузивно сазнаје Пресс!

marko-djeric
Андрићев бранилац, адвокат Вељко Ћивша, потврдио је за Пресс да му је Окружно тужилаштво у Требињу доставило резултат ДНК вјештачења из којег је јасно да пронађени траг не припада његовом клијенту.
– На мјесту злочина пронађено је седам чаура, калибра 7,62 x 39 милиметара, које су послате на анализу у Завод за судску медицину Републике Српске. На тим чаурама откривен је билошки траг, за који је ДНК вјештачењем утврђено да се не поклапа са неспорним трагом Радована Андрића – открио је Ћивша.
Он каже да тужилаштво не зна чији је ДНК траг нађен на чаурама.
– Ријеч је о непознатој особи, а тужилаштво је наложило и вјештачење мобилних телефона који су одузети од Андрића и неколико особа које су испитане као свједоци. Пушка није пронађена, а у спису не постоји ниједан доказ да је Андрић починилац овог тешког кривичног дјела – истакао је Ћивша.
Одбрана је раније тврдила да осумњичени има алиби за вријеме када се убиство догодило. Тај алиби, како тврди Ћивша, полицији и тужилаштву потврдило је више свједока, а постоје и снимци надзорних камера на којима се види да Андрић није био на мјесту злочина. Ћивша је подсјетио и да је његов брањеник након хапшења инсистирао да буде испитан на полиграфу, који је два пута прошао.
Кик-боксер Марко Ђерић убијен је у недјељу 24. маја око 3.20 часова у сачекуши испред своје зграде у требињском насељу Полице, када се враћао из „Мерло клуба“, гдје је радио као обезбјеђење. Убица је, с леђа, према њему испалио више хитаца из аутоматског оружја. Иако је на мјесту злочина пронађено седам чаура, обдукцијом је утврђено да је погођен једним метком – у срце. Због сумње да је убио Ђерића полиција је сутрадан ухапсила Радована Андрића, коме је на терет стављено да је директни извршилац кривичног дјела тешко убиство. Након злочина Требињем су кружиле приче да је више људи умијешано у Ђерићеву ликвидацију, а помињани су и појединци блиски одређеним политичким структурама. Ђурићева породица, пријатељи, али и на хиљаде Требињаца због тога су више пута организовали протесте да би исказали незадовољство радом полиције и тужилаштва.

Извор: Пресс / Огњен Матавуљ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар