Мостар, 15. – 20. септембар: Шантићеве вечери поезије

 

  • У организацији Српског просвјетног и културног друштва Просвјета Градски одбор Мостар и Српског пјевачког и културно-умјетничког друштва Гусле Мостар, од 15. до 20. септембра, одржат ће се 96. издање „Шантићевих вечери поезије“.

santic

Свечано отварање „Шантићевих вечери поезије“ одржат ће се у уторак, 15. септембра, у 19 сати, у атрију Владичанског двора у Мостару, уз наступ филмске, казалишне и телевизијске глумице Весне Чипчић и Удружења пјевача оперне музике Фигаро.

У сриједу, 16. септембра, у 19 сати, у атрију Владичанског двора у Мостару, Весна Чипчић извест ће монодраму „Оскар и мама Роуз“.

Књига „Хронологија живота Алексе Шантића“, аутора Шемсудина Златка Сердаревића, бит ће представљена у четвртак, 19. септембра, у 19 сати.

У петак, 20. септембра, у Градској галерији у Невесињу одржат ће се поетско вече „Друга Шантићева кућа“, у сарадњи са СПКД Просвјета ОО Невесиње.

У суботу, 19. септембра, у атрију Владичанског двора у Мостару, на реду је програм „Вечер с Весном Капор“, с почетком у 19 сати, а посљедњег дана, 20. септембра, на истом мјесту ученици Колеџа уједињеног свијета Мостар извест ће поетско-музичко-сценски програм „Са Шантићем око свијета“.

Извор: НЕЗАВИСНЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар