Отворене 96. Шантићеве вечери поезије

  •  У Мостару су вечерас почеле 96. Шантићеве вечери поезије које је отворила позната глумица Весна Чипчић.

МОСTАР, 15. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - У Мостару су вечерас почеле 96. Шантићеве вечери поезије које је отворила позната глумица Весна Чипчић.

МОСTАР, 15. СЕПTЕМБРА /СРНА/ – У Мостару су вечерас почеле 96. Шантићеве вечери поезије које је отворила позната глумица Весна Чипчић.

У Мостару су  почеле 96. Шантићеве вечери поезије које је отворила позната глумица Весна Чипчић.
Чипчићева је нагласила да је јој је велика част и радост што је отворила Шантићеве вечери поезије у Мостару.
„Дивно је што сам у прилици да се бавим поезијом и да осјетим како дише Мостар када је ријеч о тако једном великом пјеснику какав је био Шантић“, рекла је Чипчићева.
Он је додала да је Шантић чудесно писао и о срећи и о тузи и о свијету око себе.
Потпредсједник Српског просвјетног културног друштва /СПKД/ „Просвјета“ Ранко Чворо је, говорећи на отварању манифестације, рекао да је било пјесника који су боље „брусили“ риме од Шантића, али да Шантић живи и траје у душама и срцима људи свога, али и овога времена, те времена које ће доћи.
„Ово вече не би било Шантићево ако одавде не би послали најтоплије мисли и жеље да само љубав веже људе, да изградимо мостове толеранције и суживота. Нека Шантић и даље живи међу нама и нека нас окупља његова мисао о љубави и доброти“, нагласио је Чворо.
На првој вечери манифестације, која је одржана у Владичанском двору у Мостару, наступило је Удружење оперских пјевача из Бањалуке „Фигаро“ које је окупило велики број људи.
Другог дана манифестације биће изведена монодрама „Оскар и мама Роз“, чији је текст настао на основу бестселера Ерика Емануела Шмита. Монодраму у режији Небојше Брадића извешће Весна Чипчић.
У петак, 18. септембра, у Градској галерији у Невесињу биће приређено књижевно вече „Друга Шантићева кућа“, када ће бити промовисана нова збирка приповиједака Момчила Голијанина.
У суботу, 19. септембра, биће представљена књига „Хронологија живота Алексе Шантића“ аутора Шемсудина Златка Сердаревића.
Истог дана у Владичанском двору у Мостару биће одржано „Вече с Весном Kапор“, а посљедњег дана манифестације у неђељу, 20. септембра, на истом мјесту ученици Kолеџа уједињеног свијета Мостар извешће поетско-музичко-сценски програм „Са Шантићем око свијета.
Шантићеве вечери поезије организовали су Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ у Мостару и Српско просвјетно и културно-умјетничко друштво „Гусле“.

Извор: Радио Требиње / Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар