МОСТАР: Почињу 97. Шантићеве вечери поезије

  • У Владичанском двору у Мостару биће отворене 97. „Шантићеве вечери поезије“, чији су организатори мостарска српска просвјетна и културна друштва „Просвјета“ и „Гусле“.

sa-2

 

Биће служен помен Алекси Шантићу и освештан обновљени споменик на Православном гробљу Бјелушине.

Најављено је да ће отварање манифестације увеличати познати српски глумац Петар Божовић, рецитатор Мартина Димитријевић и музички дуо Гордана Манојловић и Сања Мартиновић.

Другог дана „Шантићевих вечери поезије“ у четвртак, 6. октобра, у атријуму Владичанског двора познати глумац Петар Божовић извешће монодраму „Чеговић“.

У петак ће бити одржана промоција збирке приповиједака „Зановијет“ Олге Бикар, о којој ће говорити Ђорђе Дабарчић и Часлав Ђорђевић.

Програм „Шантићевих вечери“ биће настављен у суботу промоцијом књиге „Рат и мир у БиХ“, аутора Мирјане Кусмук, а о књизи ће говорити Ненад Новаковић и Валентина Рупчић.

Истог дана невесињско СПКД „Просвјета“ организоваће вече „Невесиње-друга Шантићева кућа“ које ће бити одржано у Невесињу.

У недјељу, у Владичанском двору у Мостару биће промовисана књига „Фолклорно насљеђе Срба у Брадини“, аутора Горана Ковачевића, те представљен текст „Сликарска домишљатост Филипа Л. и Вронског“ аутора Дамјана Шантића.

РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар