Након 32 године: Ново ватрогасно возило стигло у Требиње

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић уручио је данас командиру Територијалне ватрогасне јединице Данку Вуковићу кључеве новог ватрогасног возила.

cisterna1
Како је речено на свечаности примопредаје, ватрогасна цистерна марке „Ивеко“ прво је фабрички ново возило у гаражама требињске ватрогасне јединице након 32 године.
Градоначелник је истакао да је ново возило „посљедња ријеч технике“ у ватрогасној дјелатности, те да једнако квалитетно може да одговори задацима и у стамбеним објектима као и на терену.
Вучуревић је додао да су набавку возила вриједног 280.000 КМ финансирали Градска управа и Ватрогасни савез РС, са по 50% потребног износа.
cisterna2
„Морам још да истакнем да ће и ватрогасно друштво Ластва у новембру добити исти један нови камион. Са та два нова возила, уз постојећи возни парк, ватрогасци у Требињу биће оспособљени за бржу и ефикаснију борбу против пожара“, истакао је градоначелник Требиња.
Он је додао да би за модернизацију и опремање требињских ватрогасних јединица „било и више новца када би, као што је некад била пракса, испитивање и пуњење ватрогасних апарата ХЕТ и друга јавна предузећа обављали у Требињу, а не ван нашег града“.
Командир Територијалне ватрогасне јединице Требиње Данко Вуковић рекао је да модерно опремљено возило омогућава адекватан одговор свим изазовима и радним задацима.
Он је подсјетио да је раније ова јединица добила и возило за интервенције код саобраћајних удеса, а резерве радне опреме употпуњене су са 33 нова комплета униформи и чизама.
„Имамо обећања да ће у наредној години за потребе наше јединици бити купљено и једно навално ватрогасно возило са двоструком кабином, какво немамо нити смо икада имали у нашем возном парку“, истакао је Вуковић.

Р.С. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар