Жена коју је ударио распоп Дедеић : Да је ЦГ јака не би допустила да рашчињени свештеник завађа народ!

  • Мара Вуковић (68), коју је ударио Мираш Дедеић, најављује за „Новости“ тужбу и каже да зна само за српске светиње

04-05-miras-udara-zenu2_620x0

ТРИ ударца Мираша Дедеића, митрополита неканонске Црногорске православне цркве (ЦПЦ), отрпела је Мара Вуковић (68) из Бијеле, јер му се, како је рекао, нашла на путу према палати Бизанти у којој је требало да буде одржана јавна расправа о Нацрту закона о верским слободама. После снажних удараца левом и десном руком и лактом – Мара је остала на ногама. Упркос главобољи коју је, каже, осећала снажније него када се све десило, у петак је, иако увређена и љута, уз смех коментарисала:

– Да је Црна Гора јака као ја и она би остала на ногама, не би овако поклекла и сигурно не би допустила да рашчињеног свештеника воде међу народ и уносе немир и завађају људе – каже за „Новости“ Мара Вуковић.

Огреботине, отеклине, модрице по лицу не коментарише – због њих ће, како каже, поднети тужбу, а какве су повреде написано је у лекарском извештају.

Бујица речи потекла је када смо питали како су људи коментарисали чињеницу да је ударио неко ко се назива митрополитом.

– Не ‘лади ми се телефон, а ја једва устајем. Назвао ме плаћеницом и бабетином, а ја сам- иако скромна жена – за њега дама. Нико мене није платио, откад знам за себе знам за крст часни и српске светиње, па ме у Котор одвела моја добра воља и ништа друго. Када је требало, и моћнијима од њега сам стајала на пут, али сам љубила руку патријарху Павлу и митрополиту Амфилохију и нашим свештеницима. А све и да сам му стала на пут – свештеник би рекао што и Господ наш: „Опрости јој Боже, не зна шта ради“. Не би ударио – говори Мара.

Она додаје да ће молити да је поново крсте – јер се осећа као да је сам ђаво дотакао кад је Мираш ударио.

Извор: Новости/ В. ВУЈНОВИЋ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар