ДОДИК НА СЛАВИ ТРЕБИЊА: Влада РС улаже 30 милиона КМ за градњу нове болнице

  • Требиње би требало да добије нову болницу, чија ће градња почети наредне године – најавили су данас српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, након састанка у Градској управи.

„Изградња болнице у капацитету који је потребан за овај град и регију би требало да почне идуће године и Влада Српске ће одобрити аранжман у износу од 30 милиона КМ“, казао је Додик, који је на крсну славу града и саборног храма посјетио Градску управу у Требињу.

Градоначелник Ћурић је напоменуо да за овај пројекат Градска управа посљедњих неколико мјесеци интензивно ради на изради пројектне документације.

Додик је подсјетио да је Влада Србије већ кренула у реализацију пројекта аеродрома у Требињу, који ће „битно промијенити комуникацијски карактер овог подручја и дати нову развојну шансу Требињу и Херцеговини“.

Српски члан Предсједништва БиХ је истакао да ће Влада Српске обезбиједити и средства за изградњу источне обилазнице у Требињу, за изградњу пута од Чемерна према Фочи већ је резервисано почетних 15 милиона КМ а у изради је и пројектна документација, док радови на рехабилитацији пута Требиње – Љубиње увелико трају.

„Припадам онима који мисле, знају и тврде да се успјех у политици мјери само по томе – шта сте оставили иза себе“, казао је Додик.

Он је казао да се „Требиње данас препознаје као перспективна заједница која је у посљедње четири године значајно промијенила своје лице“, јер има веома иновативну градску управу, иза које је много осмишљених пројеката које сад копирају друге заједнице у Српској.

Подршка градској управи у Требињу и градоначелнику Ћурићу ни убудуће неће изостати, поручио је српски члан Предсједништва БиХ.

„Конекција локалних власти и републичких институција је оно што треба наставити, а никакав авантуризам неког мандата од прошлих година не требају Требињцима“, истакао је Додик.

Додик је подсјетио да у Требиње долази већ 15 година на Преображење, дан кад се на југу Српске окупљају пријатељи овог града.

Предсједник СНСД Милорад Додик вечерас је одржао и састанак са представницима девет политичких партија које су подржале кандидатуру Мирка Ћурића за градоначелника Требиња на локалним изборима у новембру.

Р.С. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар