НАШЕ ЈЕ БОЉЕ: Под стољетним платанима представљени домаћи производи

  • У Дућићевој улици у Требињу данас су промовисани домаћи производи у оквиру кампање „Наше је боље“ Привредне коморе РС.

На десeтак штандова представили су се произвођачи хране и пића, љековитог биља и природне козметике из Херцеговине, али и других дијелова РС.

Владимир Благојевић, портпарол Привредне коморе РС је рекао да су се у пандемији вируса корона све земље окренуле властитој производњи, што је била прилика да се и РС окрене домаћој производњи, јер има доста тога да понуди, а квалитетом и количинама произвођачи из Српске могу у значајној мјери да одговоре захтјевима домаћих потрошача.

„Кампања ‘Купујмо домаће’, покренута у априлу, имала је позитиван одјек у јавности, а према информацији из тржних центара порасло је интересовање потрошача за домаћим производима“, истакао је он.

Благојевић је додао да је веома битно да се и у наредном периоду кроз различите промотивне кампање одрже навике коју су потрошачи стекли протеклих мјесеци.

Према ријечима директора подручне Привредне коморе Требиње Веселина Савића циљ је био да се промотивна кампања „Наше је боље“, која се већ шест година у оквиру Преображенских свечаности одржава у Требињу, не прекине ни у пандемији вируса корона.

„Ове године је редукована, ограничили смо број на десет излагача, али нисмо жељели да прекидамо, јер се показало, нарочито у посљедње вријеме, да је значајно да имамо јаку сопствену производњу и домаће купце“, истакао је Савић.

Д.Ч. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар