Слободна Херцеговина » Влада Српске исплатила Електропривреди 10 милиона КМ

Влада Српске исплатила Електропривреди 10 милиона КМ

  • Влада Републике Српске исплатила је “Електропривреди Српске” /ЕРС/ први дио /четвртину/ главнице у вриједности од 10 милиона КМ, са каматама, на основу емисије дугорочних обвезница Републике Српске.

reg-eps-rs
“Обвезнице су купљене 9. априла 2014. године, уз обавезу Владе за исплату главнице у четири једнака ануитета једном годишње, уз камату која се обрачунава на остатак главнице и исплаћује једном годишње заједно са припадајућим дијелом главнице”, наводи се у саопштењу из ЕРС-а.

Укупна инвестиција-куповина је износила 40 милиона КМ дугорочних обвезница, и то Хидроелектране на Дрини 25 милиона КМ, ХЕ на Требишњици 10 милиона КМ и ХЕ на Врбасу пет милиона КМ.

У ЕРС-у напомињу да је по истеку једногодишњег периода Влада Републике Српске испоштовала обавезу и услове под којима су купљене обвезнице и четвртина уписаног износа са каматом је уплаћена на трансакциони рачун зависних предузећа из састава “Електропривреда Републике Српске” 16. априла 2015. године.

Из ЕРС-а подсјећају да је, на основу одлуке Владе Републике Српске, објављен јавни позив за упис и уплату емисије обвезница јавном понудом свим домаћим и страним физичким и правним лицима.

У саопштењу се наводи да су се на јавни позив одазвале три хидроелектране из састава ЕРС-а, уз претходну одлуку надзорних одбора тих зависних предузећа о инвестирању-куповини обвезница Републике Српске и дату сагласност Скупштине матичног предузећа.

Извор: РТРС

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина