Завршени Ћоровићеви сусрети

  • Књижевном вечери у Билећи завршени су овогодишњи “Ћоровићеви сусрети писаца и историчара” који се 17. пут одржавају у овом мјесту и у Гацку и окупљају значајна имена српске књижевности и историје из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

 

corovicevi susreti

Илустрација: Слободна Херцеговина

Овогодишњи добитници Ћоровићеве награде су Радивоје Радић за област историје и Мирослав Јосић Вишњић за књижевност.

На сусретима “Српска проза данас” у Билећи 17 књижевника говорило је својих стихове и одломке из познатих дјела, чиме су послали поруку да се оваквим сусретима чувају српски језик, традиција и култура.

Писци су посјетили гроб Николе Асановића једног од утемељивача “Српске прозе данас, којем је постхумно припала Видовданска повеља за значајне резултате на уздизању културе и напретка Билеће, Херцеговине, њеног младог нараштаја и српског народа уопште.

Повеља је уручена његовом сину Миодрагу Асановићу.

Ћоровићеви сусрети у Билећи и Гацку одржавају се под покровитељством двије општине и Министарства просвјете и културе и Министарства науке и технологије Републике Српске.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар