Почињу традиционални Ћоровићеви сусрети

  • Додјелом награде „Владимир Ћоровић“ Василију Kресићу за животно дјело вечерас у Гацку почиње традиционална тродневна манифестација Ћоровићеви сусрети – српска проза данас и научни скуп, који ће окупити еминентни књижевни ствараоци и научни радници из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Русије, Бјелорусије, Грчке и Аустрије.

kult-corovicevi-susreti-580x333-1
Научном скупу у Гацку претходиће изложба слика „Гацко – Kлиње“.
Традиционални сусрети писаца „Српска проза данас” у Билећи сутра почињу округлим столом на тему “Kњижевно дјело Радослава Братића”, а на свечаној академији, од 20 часова, Радовану Белом Марковићу биће уручена награда “Светозар Ћоровић” за роман “Путникова циглана”.
Ћоровићеви сусрети, који трају до недјеље, 25.септембра, одржавају се у организацији Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ у Гацку и Билећи, под покровитељством Општина Гацко и Билећа, те министарстава науке и технологије РС, односно цивилних послова БиХ.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар