Вукановић: Истина о „мафијашкој хоботници“ ускоро ће на видјело

  • Савјетник копредсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Вукановић реаговао је данас саопштењем за јавност на синоћње медијске наводе о његовом посредовању у наводној куповини аудио-снимка са свједочењем контраверзног бизнисмена Милета Радишића о корупционашким аферама у РС, а који је прије два дана објављен на службеној страници СДС-а.
    Саопштење преносимо у цјелости:

vukann

Стара пословица каже да никада нећеш стићи до циља ако се на путу будеш освртао и бацао камен на сваког пса који за тобом лаје, па тако ни ја немам намјеру да се осврћем на бесмислене конструкције одбјеглих криминалаца, који су од стране власти натјерани да говоре лажи како би покушали спасити своју главу.

Жао ми је што је напаћено српство пало на најниже гране и дочекало да на режимској „ТВ Бастиљи“ предсједника Републике Српске од тешких оптужби покушава да брани одбјегли криминалац и замућено лице са потјернице измишљајући невјероватне конструкције за које и сам крају изјаве каже да звуче невјероватно.

За јавност уопште није битан начин на који сам дошао у посјед аудио-снимка, већ признање да је свједочење Милета Радишића аутентично и истинито. Тврдећи да жели да се освети Милораду Додику јер га је искористио и оставио, преко посредника ме је контактирао извјесни Горан Сувара и рекао ми да као неком ко се упорно бори са криминалом и неправдом жели уступити компромитујуће снимке на којима Миле Радишић свједочи о функционисању мафијашке хоботнице, и који ће срушити власт у Републици Српској.

Сувара је тврдио да је дуго времена радио за СНСД, да је за Милета Радишића и Милорада Додика радио прљаве послове, разбијао демонстрације Бањалучана који су се противили градњи зграде „Гранд трејда“, да је пред последње опште изборе у Бањалуци основао „Покрет 1389“, како би радио за режим, али да је умјесто обећане награде – осуђен на затворску казну и да је то једини мотив за освету.

Морам признати да сам поносан на чињеницу да сам урадио више од десетина безбједносих агенција и хиљаде полицијских службеника јер сам успио истјерати два одбјегла миша из рупе и натјерати их да јавно проговоре и кажу како функционише мафијашки систем у Републици Српској. Вријеме ће ускоро показати да је то невјероватно крупна и важна ствар која ће довести до потпуног преокрета и демистификације криминалне хоботнице, и рушења пљачкашког система који је уништио Републику Српску. Слушањем покајника Милета Радишића из прве руке смо сазнали да Република Српска нема Владу, већ мафијашку организацију која се састоји од више картела и кланова који има подијељену територију и ресоре, па тако тзв „Мркоњићки клан“, а не Министарство финансија контролише финансије, „Србачки и Лакташки клан“ контролишу здравство…

За јавност уопште није битан начин на који сам дошао у посјед аудио-снимка, већ признање да је свједочење Милета Радишића аутентично и истинито. Тврдећи да жели да се освети Милораду Додику јер га је искористио и оставио, преко посредника ме је контактирао извјесни Горан Сувара и рекао ми да као неком ко се упорно бори са криминалом и неправдом жели уступити компромитујуће снимке на којима Миле Радишић свједочи о функционисању мафијашке хоботнице, и који ће срушити власт у Републици Српској…

Управо на дан када је Миле Радишић свједочио о прљавим пословима вођа „Мркоњићког клана“ министра финасија Зорана Тегелтије и тајкуна Младена Милановића Каје, у Словенији је објављена информација да је Кајино предузеће „МГ минд“ из Мркоњић Града за 8. 000. 000 евра купило „Љубљанске цесте“!? Како је могуће да релативно мало предузеће из забачене провинције Републике Српске без криминала заради новац и купи предузеће за одржавање цести у пријестоници Словеније? Ово је само један у низу доказа колико је истинито и важно свједочење Милета Радишића.

Панични позиви Милета Радишића медијима говоре о великом страху јер је куму вјероватно у кревету осванула коњска глава. Прекршити „омерту“ и мафијашки завјет ћутања једна је најопаснијих ствари које се не прештају, и зато би правосудни органи одмах требали ступити у контакт за одбјеглим Радишићем и понудити му да буде свједок сарадник под посебним програмом заштите, а да заузврат на суду свједочи о својим пословним везама и сарадњи са политичарима у Републици Српској.

И раније када сам разоткривао криминал Драгана Вучетића и изношење милиона марака у Њемачку био сам оптужен да сам непријатељ Херцеговине, који хоће да уништи текстилну индустрију, док сам упозоравао на огромни криминал у РиТЕ Гацко и Електропривреди РС називан сам плаћеником и покренуто је више судских процеса, па ме не чуди што ме и сада појединци називају криминалцем и преступником који малтретира одбјегле добротворе Милу Радишића и Горана Сувару. Често сам стављао главу на пањ и много ризиковао покушавајући да дам допринос изградњи бољег и праведнијег друштва, па сам сигуран да ће и сада, као што се то показало много пута раније, истина брзо сазнати и изаћи на видјело. И док је за неке патриотизам скривање иза лажног профила, „србовање“ и писање увреда и лажи по друштвеним мрежама, ја сам сматрам да је врхунски патриотизам обилажење Срба на угроженим подручјима од Албаније, Косова до Книна, лично свједочење и помагање угњетаваним, директна борба са криминалом који је уништио Републику Српску.

Надам се да ће грађани напокон прогледати престати да насједају на манипулације и сплетке хуља које се крију иза лажних маски великих заштитника угроженог српства како би прикрили огромну пљачку. До коначне побједе.

 

Видео можете погледати овдје

Небојша Вукановић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар