Требиње: Ухапшен Драган Шаренац због кријумчарења дроге

  • Припадници МУП-а Република Српске ухапсили су на подручју Требиња Драгана Шаренца /34/ због сумње да је учествовао у организованој криминалној групи која је кријумчарила дрогу са подручја Требиња у Дубровник и његову околину.

01hapsenje1
Из Тужилаштва БиХ саопштено је да је Шаренац, бивши припадник МУП-а Републике Српске, ухапшен према налогу Тужилаштва БиХ у оквиру предмета кодног назива “Маска”.
Током провођења истраге у овом предмету, који се односи на више лица осумњичених за кријумчарење дроге са подручја Требиња на подручје Хрватске /Дубровник и околина/, Тужилаштво БиХ прикупило је доказе о учешћу Шаренца у овој организованој криминалној групи.
Након испитивања Шаренца, тужилац ће упутити приједлог за одређивање притвора због опасности да би боравком на слободи могао да омета истрагу, прикрива доказе и врши утицај на свједоке или саучеснике, као и опасности да би боравком на слободи могао починити ново кривичо ђело или довршити започето.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар