Вучуревић властима РС: Не пристајемо да грађани плаћају ваше расипништво

  •  Градоначелник Требиња Славко Вучуревић, на данашњој прес конференцији, рекао је да ће Град Требиње поднијети иницијативу Савезу општина и градова РС – да локалне заједнице одбију да учествују у враћању кредита које је, како каже, „узимала Влада и трошила по свом нахођењу, неконсултујући локалне заједнице“.

vucurevic-velika
Вучуревић је појаснио да се од средства прикупљењих по основу ПДВ-а најприје измирују кредитна задужења, да би тек остатак био распоређен према локалним заједницама, што је оцијенио непоштеним, поготову што је због високе стопе задужености – тог новца све мање у буџетима општина и градова.
„Влада је, неконсултујући локалне заједнице и њихове скупштине, узимала кредите, а новац очито није трошила за добро грађана локалних заједница. Са 7 милијарди евра требало би да буде отворено барем 150.000 радних мјеста. Њих нема, нема ни новца, а остали су дугови које треба да враћају грађани Српске – од Требиња до Новог Града“, рекао је Вучуревић додајући да су сличну одлуку, којом одбијају да учествују у враћању спољњег дуга, донијеле и општине у Федерацији.
Он је рекао да је исти принцип – да се расипање новца на крају фактурише грађанима, на дјелу и када је у питању поскупљење струје.
„У поскупљењу струје не видимо ништа осим покривања трошкова предизборне кампање. Хиљаду и седамсто нових радника у енергетском сектору и огромни губици сада се фактуришу поново, ником другом, него грађанима Републике Српске“, категоричан је Вучуревић.
Вучуревић је упутио питање СИПИ и надлежним органима у РС – да ли прате токове несталог новца из Бобар банке у ликвидацији.
„Постоје индиције да се новац покреден у Бобар банци, кроз куповину обвезница које емитује Влада РС, враћа у финансије токове у РС“, казао је градоначелник Требиња.
Вучуревић је актуелну власт у Републици Српској оптужио да „потпуни економски и финансијски колапс Републике Српске“ жели да прикрије, како је рекао, „румунизацијом“ Републике Српске – односно, „стварањем подјела и раздора налик на ситуацију у Румунију ’90 година прошлог вијека“, а са циљем да би избјегла суд јавности и кривичну одговорност.
„Господи из СНСД-а, од предсједника Републике до предсједника Владе, поручујем – размислите да одете мирно са власти, уз фер суђење – које би показало ко је одговоран за актуелну ситуацију“, поручио је Вучуревић.

Извор: Радио Требиње /Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. срб Reply

    због тебе вучуревићу ни ми у гајдобри не можемо нормално живити .због тебе се прави споменик луки вукаловићу.врати гајгобранима паре !

Оставите коментар