Удружење Срба из БиХ: Апел властима да не изручују генерала Ђукића

  • Удружење Срба из БиХ у Србији  оштро се супроставља  поступцима званичних органа Црне Горе и поступању по потерници Републике Хрватске за угледним човеком Бориславом Ђукићем.

djukic

Обраћамо се званичним органима Републике Србије да никако не дозволе изручење генерала  Борислава Ђукића, држављанина Републике Србије, Републици Хрватској због  наводне ратне одговорности.

У време када Хрватска ликује са својом офанзивом „Олуја“ и сматра је националним тријумфом, а сви добро знамо да је то акција етничког чишћења српског народа и још осим свега тога себи даје за право да поједине војнике који су бранили свој народ оптужује за ратне злочине.

Потпуно смо сигурни у став државе Србије да ће се борити да евентуално суђење генералу Ђукићу буде у Београду где он и живи.

Позивамо све надлежне институције да учине све што је у њиховој моћи како би овај случај био расвељен у најкраћем року и да омогући генералу Ђукићу и његовој породици нормалан живот у Србији.

Позивамо све организације које имају исти мотив постојања као Удружење Срба из БиХ у Србији да помогну  угледном прекодринском Србину Браниславу Ђукићу тако што ће се огласити у накраћем року и јавности саопштити потребу за подршком .

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар