ИСТИНА О МАРКУ: И градоначелник Требиња у протестној шетњи?

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић затражио је данас од Високог судског и тужилачког савјета и министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача смјене одговорних тужилаца и радника ЦЈБ Требиње зато што, како је рекао – и након скоро мјесец од убиства Требињца Марка Ђерића нису успјели да расвијетле овај злочин.

marko-djeric

„Да ли је у питању воља или незнање, или и једно и друго – ја не знам, али је очито да ово не придоноси безбједности грађана Требиња, а потенцијално сваки грађанин може постати жртва и мета на начин како је то постао невини Ђерић“, каже Вучуревић.
На новинарско питање да ли ће се лично придружити најављеним протестима, заказаним у сриједу, Вучуревић је рекао да ће се „придружити свему што доприноси разоткривању овог злочиначког дјела, али прије свега иницијативи за смјену оних који не знају или неће да ријеше овај случај“.
„Ми памтимо и вријеме када су станице јавне безбједности биле под ингеренцијом градских управа – тада се и крађа бицикла рјешавала за сат времена, а сада се убиство једног младог човјека не може ријешити за мјесец дана“, истакао је Вучуревић.
Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар