У ВАНКУВЕРУ ОДРЖАНО 18. ХЕРЦЕГОВАЧКО ВЕЧЕ: У славу гусала и српских устаника

  • Главни организатори последње четири године су брачни пар Весна и Саво Ковач заједно са фамилијом и пријатељима.


По броју посјетилаца вече је премашило сва досадашња окупљања. Уз топлу добродошлицу са погачом, ракијом, те традиционалном херцеговачком кухињом и угодном музиком било је то још једно вече за памћење.

Као госте имали смо Николу Пековића и његове пријатеље из Умјетничке Породице, који су нам дошли из Србије, рецитаторе 11 годишњег Кристијана Ољачу, Бранислава Ковача и Мучибабић Небојшу, обојица поријеклом из Херцеговине, који живе и раде 25 година у Канади, ту је била и женска пјевачка група Голубице.


Публика је била одушевљена надпјевавањем дјевојака и момака, који су освојили публику шаљивим пјесмама а и сазнањем да су ти млади људи рођени у Канади. Имали смо и хумористу Веселина Милића.

У програму је представљен рад и наше сликарке Биљане Ристић Вукајловић. Њене слике 21 устаника Невесињске пушке красиле су позорницу. Свима је познато да је она осликала те потрете на херцеговачком камену, али смо их ми приказали као фотографије.

Са нестрпљењем се очекивало и извлачење главне премије на лутрији јер су биле гусле, дар од нама признатог гуслара Ђорђије Копривице.

Сав приходи од те ноћи су приложени цркви Св. Арханђел Михаило гдје се вече и одржавало.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар