НОЋ НАД ХЕРЦЕГОВИНОМ: У Ванкуверу одржано хуманитарно вече (ФОТО)

  • У суботу 22. априла, у Ванкуверу је одржано хуманитарно вече под називом “Ноћ над Херцеговином”, у организацији брачног пара Весне и Сава Ковач, уз свесрдну помоћ породице, пријатеља и Удружења Херцеговаца ”Свети Вукашин“ из овог канадског града.

У сали црквене општине Св. Архангел Михаило, у присутву више од 250 гостију, приређена је вечера уз богат програм и сакупљено је 22 хиљаде канадских долара. Дио новца намијењен је као прилог манастиру Светог Цара Лазара у мученичкој Придворици код Гацка, док ће остатак бити упућен као помоћ социјално угроженим породицама у Херцеговини и на Космету.

Ово дивно вече својим присуством увеличали су  свештеници Мирослав Дејанов, Вук Милишић, Марко Радмановић, Синиша Милутиновић и Марко Бојовић.

За богату вечеру и колаче заслужне су многе жене и вриједне руке Зденке, Неде и младог кувара Пеђе.

– Нас, које је судбина одвела у далеки свијет, најсрећнијим чини прилика да живимо у свом генетском и енергетском пољу љубави. Зато је ова ноћ за нас, овдје на крају свијета, била тако магична. Сала испуњена љубављу, ваздух натопљен носталгијом и драгим сјећањима и сузним погледима који се не крију – рекли су нам организатори.

Духовна моба започета је бесједом свештеника Вука Милишића, а Бојана Пековић је специјално за ову прилику дошла из Финске како би увеличала овај скуп.

Звуке гусала обогатила је и попадија Биљана Бојовић, магистар на виолончелу. Међу гостима су били пријатељи из Калифорније, а програм је употпунила и оперска пјевачица Мартина Говедник из Ванкувера.

Публика је уживала слушајући женску пјевачку групу Голубице, мајстора на струнама Луку Јанковића и рецитовању Кристијана Ољаче.


Током вечери приказана је презентација о Херцеговини и манастиру Придворици коју су припремили Саво и Маја Ковач.

Уз помоћ волонтера и донатора ово вече је било веома успјешно, а уз музику, пјесму и игру у извођењу Драгане Петровић и Јелене Николић забава је потрајала до дубоке ноћи.

– Сигурни смо да је позитивна енергија и огромна љубав сакупљена у суботњој ванкуверској ноћи нашла космичке путеве и уз помоћ Створитења загрлила цијелу нашу Херцеговину.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар