НАЈТРАЖЕНИЈЕ ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ: Чај од слатког пелина превентивно дјелује против короне?

  • Истраживање њемачког Института Макс Планк на ћелијском ниову показало је да би слатки пелин могао помоћи у борби против болести која је однијела више од милион живота у свијету. Пут до коначне потврде је дуг, а многи полажу наду у ефикасност традиционалног лијека.

Испитивања вршена на пројекту дивљег пелина који је узгајан у Америци  одушевила је вирусологе са Слободног универзитета у Берлину који су учествовали у овом пројекту.

Резултати су изненадили научнике: екстракти слатког пелина су активни против SARS – CoV- 2. Листови биљке Aretmisia annua узгајани у Кентакију, у САД, најбољу антивирусну активност су показали код екстракције са чистим етанолом или дестилованом водом.

Чај од слатког пелина повећава имунитет организма,дјелује антиканцерогено, уништава вирусе, бактерије и паразите, помаже имуном систему на тај начин што уз помоћ нагомиланог жељеза у страним тијелима попут неких веома штетних бактерија, паразита, вируса па чак и малигних ћелија уништава исте.

Слатки пелин у себи садржи артемисинин његову активну супстанцу која у контакту са жељезом из страних тијела ослобађа негативно наелектризиране атоме кисеоник који се називају слободни радикали. Слободни радикали нападају горе наведена страна тијела укључујући канцерогене ћелије и уништавају их.

На овај начи слатки пелин помаже имуном систему и повећава његову ефикасност уништавајући и дјелујући искључиво против страних тијела у организму.

Чај од слатког пелина само је један из богате понуде гласовитог херцеговачког бренда ЉЕКОБИЉЕ. 

Начин припреме и употреба чаја: У 250 мл прокуване воде додати 2 кашике слатког пелина. Поклопити и оставити 15 минута те проциједити и пити. Може се пити три пута дневно најбоље 2 сата прије јела.

Извор: Љекобиље

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар