Требињски полицајци у хуманој мисији и у вријеме короне

  • Поводом обиљежавања Дана полиције, 4. априла, полицијски службеници Полицијске станице Требиње, данас су у Центру за трансфузијску медицину даровали крв.

„Актив добровољних давалаца крви Полицијске управе Требиње је један од најстаријих и најбројних актива на подручју Требиња. У овој акцији пријављена су 84 припадника Полицијске управе Требиње. Полицијски службеници су и у вријеме ванредне ситуације и свих мјера које је донио Републички штаб за кризне ситуације РС на овај начин показали да на њих грађани увијек могу да рачунају“, казала је портпарол ПУ Требиње Јована Цвијетић.

Ова акција је распоређена у три дана јер су се пратиле препоруке Министарства здравља да у једном дану не буде превише људи у истој просторији – додао је Драган Шаренац, начелник Центра за трансфузијску медицину Требиње.

„Испоштовали смо све прописане мјере, тако да је у једном сату максимално пет припадника полиције могло да да крв. Акција ће се наставити и сутра и тада ћемо знати укупан број прикупљених доза“, закључио је др Шаренац.

 

С.П. / Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар