ТРАДИЦИЈА ЈАЧА ОД КОРОНЕ: Одржан 31. Петровдански мини маратон Бачка Паланка – Гајдобра

  • Сваке године на Петровдан, сеоску и црквену славу у Гајдобри, одржава се мини маратон на релацији Бачка Паланка – Гајдобра, дужине 13.5 км.

Због прописаних мера за сузбијање корона вируса, овај догађај није формално организован, али то није спријечило мјештане Гајдобре  да се самоиницијативно окупе како би наставили традицију дугу 30 година.

На овогодишњем мини маратону учествовало је 12 тркача, на челу са проф. др Јовом Радошем, који је један од оснивача ове манифестације и тркач и који је учествовао на маратону од његовог оснивања.

Учесници овогодишњег Петровданског маратона били су Јово Радош, Марко Куљић, Владимир Булајић, Игор Бакош, Гурунг Кхоп, Јовица Цуцић, Јовица Кежић, Никица Матковић, Маја Ковачевић Тувић, Божидар Дмитровић, Андрија Бисага и Самир Аличић.

Гајдобра је ове године, због мјера превенције узроковане корона вирусом у нешто скромнијем програму обиљежила славу Петровдан. У Храму Светих апостола Петра и Павласлужена је славска литургија,

Овим поводом наши саговорници били су свештеник храма, парох Александар Брашанац и Милош Бабаљ, црквењак при храму Светих Апостола Петра и Павла. У склопу ових петровданских свечаности у порти цркве протојереј Арсеније Арсенијевић одржао је предавање на тему „Љубав истине“, а одржано је и гусларско вече на коме је гост био легендарни  Бошко Вујачић.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар