Гордана Ђурковић: Стан је наш, извршиоци ће опет пољубити врата!

  • Дописник агенције ОНАСА Гордана Ђурковић, њен отац Миљан и супруг Перо поручили су да неће напустити свој стан у Улици Краља Петра Ослободиоца у центру Требиња иако су од Основног суда у овом граду добили други по реду налог за деложацију, предвиђену за 18. септембар.

DJURKOVICEVA ISPRED ULAZA

„Није нам остављен ни законски рок од месец дана, иако је ни за тих додатних седмицу дана не би ништа променило, јер ће извршиоци и овога пута наићи на закључану капију дворишта на коју не улазимо само ми, већ и две бошњачке повратничке породице, тако да обијање браве или промјена кључева значи узнемиравање и ових породица „ каже Гордана.

Она је, како каже, са наредбом о новој деложацији упозната од стане Судске полиције још 1. септембра, од којих предсједник Основног суда у Требињу Милан Босић тражи асистенцију, па му је она након свега, како каже, упутила обавјештење да се неће иселити јер су, тврди, Ђурковићи стан добили прије 60 година и откупили га прије 11 година.

„Ми имамо и уверење да је мој отац власник спорног стана и нисмо искњижени из катастра и нећемо иселити“, додаје Ђурковићева уз тврдње да су у међувремену мијењане неке грунтовне књиге и, по њеном мишљењу, рађене различите друге исправке које су нетачне.

Каже да има најаве да се из Основног суда тражи асистенција од тридесетак судских полицајаца, али да ће и са друге стране, иако поручује да они нису терористи и за тим нема потребе, стајати њена породица и пријатељи.

Ђурковићи и даље за све криве требињску локалну заједницу која је 1996. године донијела одлуку, без претходне сагласности Владе РС, да се њен стан, заједно са још неким стамбеним јединицама у граду, врате старим власницима Епархији захумско херцеговачкој и приморској, а само неколико година након тога њима дозволили да га откупе, након чега је Епархија поднијела тужбу против њих.

Породица Ђурковић би, кажу, прихватила и неки замјенски стан, али им се ништа не нуди, а цио случај је дошао и Уставног суда БиХ и Стразбура, гдје још нису окончани процеси.

И док из требињске локалне заједнице нико не жели да се очитује по овом питању, јер се све дешавало прије двије деценије, предсједник Основног суда у Требињу Милан Босић каже да је у овој правосудној инстутцији 15.000 предмета и када би сви држали конференције за штампу, а он давао одговоре не би имао времена радити ништа друго и не би се скидао са средстава информисања…

 Извор: САРАНСАК

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар