Одложена деложација породице Ђурковић: Извршиоцима закључали врата

  • Породица Гордане Ђурковић данас није деложирана из свог стана у центру Требиња, а по рјешењу издатом на основу пресуде Основног суда у Требињу, по којој је стан у којем њена породица живи пуне 63 године, а притом је и уредно откупљен, власништво Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

IMG_6316
Судски извршилац Основног суда и правни заступник адвокатске канцеларије која у овом спору заступа Епархију нису могли ући у спорни стан, једино сачинити записник, јер Ђурковићи нису хтјели да поступе по закључку о извршењу да им предају стан у посјед.

Како је наведено у записнику, приликом наредне деложације судски извршилац Срђан Милишић затражио је присуство полиције.

Деложација Ђурковића по захтјеву Епархије захумско-херцеговачке и приморске је, тврди Гордана Ђурковић, незаконита је из разлога што су на одлуку о извршењу уложили жалбу Окружном суду прије пет година, који још увијек по њој није поступао.

„Посједујем документацију да је мој отац власник стана, коју ћу да приложим Основном суду, након чега они опет морају да покрену поступак, а ја поново имам право да уложим жалбу и тако у недоглед.“, каже Ђурковићева.

Она тврди да је стан епархији додијељен на основу незаконите одлуке посљератног руководства тада Општине Требиње, којом се Српској православној цркви враћа, путем института поклона, сва непокретна имовина на подручју општине Требиње одузета у поступку национализације.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар