Др Србољуб Живановић: СПЦ тоне због поступака појединих епископа! (ВИДЕО)

  • Без длаке на језику проф. др Србољуб Живановић износи став о владици Јовану Ћулибрку и његовим штетним изјавама о Алојзију Степинцу које је изнео у интервјуу „Недељнику“, а критике није поштедео ни многе друге владике укључујући епископа ЗХиП Григорија…

Capture
У ексклузивном разговору са Ранком Гојковићем за Фонд стратешке културе, професор др Србољуб Живановић критикује поједине владике СПЦ којима је важнији „бискупски прстен“ и добри односи са Ватиканом него очување истине о српском страдању у НДХ.

Као продукт пропаганде комунистичке диктатуре др Живановић наводи да су се подизали споменици жртвама фашизма, али да НДХ није имала ни нацисте ни фашисте већ су усташе под директним утицајем католичке цркве вршиле најсвирепије злочине.

Др Србољуб Живановић је професор анатомије, антрополог, члан више научних и стручних установа у више земаља, један од оснивача Института за истраживање словенске цивилизације, као и Европског института за проучавање древних Словена са седиштем у Лондону, настављач традиције Београдске анатомске и антрополошке школе, коју је утемељио, академик проф. Бранко Шљивић. За редовног члана Међународне Словенске Академије Наука, културе, образовања и уметности и председника Одељења за Велику Британију и Ирску изабран је 1995. године.

Интервју са проф др Србољубом Живановићем можете погледати овде.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар