Епархија ушла у посјед стана: Судска полиција избацила породицу Ђурковић на улицу

  • Одлуком Окружног суда у Требињу, а уз помоћ Судске полиције породица Ђурковић из Требиња избачена је на улицу, а Епархија захумско-херцеговачка ушла у посјед стана.

tb

Деложацији породице Ђурковић присуствовао је мали број грађана Требиња и није било инцидената.

Судска полиција, предстaвници Епархије захумско-херцеговачке и приморске и судски извршитељи у раним јутарњим часовима закуцали су на врата породице Ђурковић која одлуком Окружног суда Требиње избачана на улицу.

Гордана Ђурковић, дописница ОНАС-е из Требиња, још једном је поновила да је у овом случају све на страни њене породице која је у спорном стану живјела 63 године, а који је откупила 2012. године.

У кући из које су исељени Ђурковићи остала је Милуша Милић, којој није омoгућено да откупи свој стан, а који је у посједу њене породице од 1919. Године.

Прије неколико година добила је рјешење да ће јој Општине Требиње додијелити замјенски стан, али се нико од тада није појавио због чега старица сумња да се чека њена смрт, како њена дјеца не би имала право насљедства.

Проблем породице Ђурковић појавио се послије откупљивања стана 2002. Године пошто их је Епархија захумксо-херцеговачка тужила на основу Уговора о поклону, који је некадашњи начелник општине Требиње Божидар Вучуревић 1996. године донио на нивоу Скупштине општине, а којим је Српској православној цркви путем поклона враћена сва непокретна имовина.

Извор: БН ТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар