Крсмановић: Бобар банка омча око врата Милораду Додику

  • Прича о референдуму Суда и Тужилаштва БиХ покренута је да би Милорада Додика и СНСД одржала на власти, а посљедња одлука клуба Бошњака у Вијећу народа РС о вету за избор комисије за референдум, показује да таква прича, на неки начин, има подршку и у бошњачким политичким структурама.

Srn2015-10-2_1155968_1

Ово је данас у Требињу рекао потрпедседник НДП-а и народни посланик Здравко Крсмановић.

„Улазимо у изборну годину и жеља свих који потежу питање референдума је да се причом о националним подјелама скрене пажња са социјалних тема и свих других питања везаних за живот обичног човјека и тако покуша направити повољан резултат на наредним изборима“, навео је он.

Крсмановић је рекао да питање референдума о Суду и Тужилаштву БиХ има везе са „Бобар банком“ која је „Додикова омча око врата“ и да се након што је предмет прешао у Тужилаштво БиХ поставља питање референдума, како би се предмет вратио на Специјално тужилаштво РС и ставио ад акта.

„У БиХ се не треба враћати на референдум, који је авантура и све што иза тога слиједи је неуставно и незаконито, треба ићи у структурални дијалог“, истиче Крсмановић.

Он је навео да је причи о килограму злата из Русије дата превелика важност и све више одговара владајућем режиму.

„С таквим периферним стварима скреће се пажња са битнијих ствари попут пропасти „Бобар банке“, и сигуран сам да ће прва хапшења за ову банку, Управу за индиректно опорезивање и „Боску“ бити до краја године“, рекао је Крсмановић.

Он је на данашњој конференцији за новинаре у Требињу истакао да ће уколико дође до поскупљења струје и акциза на нафту Савез за промјене позвати народ на протесте и блокаду институција.

„Повећање цјене струје је крпљење буџета ЕРС-а, за беспотребно запошљавање пред опште изборе. Ако Влада, предсједник РС и ДНС кажу да нема потребе за поскупљењем желимо да знамо ко то тражи, министар енерегетике или неки отцјепљени центри моћи“, навео је Крсмановић.

НДП: Тражимо најбољег кандидата за градоначелника

Потпредсједник НДП-а Здравко Крсмановић рекао је на данашњој конференцији на новинаре да Савез за промјене на локалним изборима мора имати по једног квалитетног кандидата у свим локалним заједницама, јер не смије направити грешку у обарању режима.

„Тражићемо најбољег кандидата за Требиње шта му највише одговара, нико нема подршку унапријед“, навео је он.

Крсмановић је рекао да Емир Кустурица тражи подршку од владике Григорије и од Предсједника РС, те да је купио кућу у Требињу, како би имао услове да се кандидује за градоначелника.

Предсједник градског одбора НДП-а Слободан Шараба је истакао да НДП неће подржати ни Славка Вучуревића, ни Емира Кустурицу.

Извор: Радио Требиње

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар