Додик за свадбу сина Игора потрошио 200.000 КМ

  • Председник Републике Српске оженио сина, а весеље на породичном имању трајало све до зоре

dodik svadba
СВАДБА за памћење уприличена је у суботу на имању председника Српске Милорада Додика, у Бакинцима код Лакташа, за његовог сина Игора и младу из Београда Ивану. Славље у луксузном белом шатору, које је окупило око 450 званица, почело је у 18 часова и трајало је до зоре!

Први човек Српске, срећан што жени сина, није штедио новац за „свадбу године“, како су овај догађај назвали у Српској, а за славље су били обезбеђени врунски музичари, укусни специјалитети домаће и медитеранске кухиње, позната херцеговачка вина…

На улазу у бели шатор, Додик је са пљоском ракије дочекивао бројне госте, међу којима је био сам политички и друштвени врх Српске, као и гости из Србије.

Одмах до њега супруга Сњежана, кћерка Горица и Игоров деда Богдан. Срећни и насмејани наздрављају гостима.dodik svadba 1

Пљоска са ракијом и у дединој руци. – Живели и добро нам дошли! Данас нам је најсрећнији дан у животу – женимо нашег Игора! – обратили су се домаћини весело.

Свадбени салон на уређеном и пространом имању Додикових био је улепшан цвећем и белим декорацијама, по жељи младе. Након пића добродошлице, уследили су свечана музика и огроман аплауз – у свадбени салон ушли су Игор у свечаном оделу и Ивана у белој венчаници, креатора из Београд.

Пред матичарем су рекли судбоносно: „да“! И тако званично упловили у брачну луку након скоро три године љубави која се родила на студијама на Универзитету Бокони у Милану. Дан раније су обавили и црквено венчање на подручју Лакташа.

Младеначким плесом изазвали су осмехе и покоју сузу Иваниних пријатељица и родбине који су стигли из Београда.

Након првог плеса, све окупљене је поздравио „Алегро бенд“, који је ангажован на посебно инсистирање младенаца. Званице је подигао на ноге.

Паралелно са журком бројни конобари почели су да послужују укусне специјалитете – јагњеће и свињско печење, роловану телетину, специјалитете од пилетине и рибе.

Након првог сата журке уз „Аллегро бенд“, микрофон је преузео Аца Пејовић, такође ангажован по жељи младенаца, који је са својим бендом и три сата музичког блока и уз малу „помоћ“ Цеце и Мирослава Илића распалио атмосферу.

Наравно, неизоставне песме су биле „Божанствена жено“ и „Теби“.

– Међи највеселијим гостима је поносни отац, који је наздрављао гостима, младенцима, а и сам је узео микрофон и показао да одлично пева. Председник Српске је такође поздрављајући госте рекао да је као политичар одржао на хиљаде говора, али да му је овај за сина Игора, као и онај када је удавао ћерку Горицу најдражи и да сваки отац сања овај тренутак, сазнају „Новости“.

Након неколико сати уз музику, око поноћи је у салу довезена и торта на неколико спратова, коју су исекли сретни младенци уз пољубац.

dodik svadba 2

Милорад Додик са супругом Сњежаном

Након посластице која је подељена и званицама, наставило се весеље до дуго у ноћ.

Мештани Бакинаца, са којима су разговарали новинари „Новости“, кажу да су поносни на свог „комшију“ председника РС Милорада Додика.

– Игор је пријатан и културан младић. Њихова породица је за понос нашег места. Додик никада није заборавио на нас и наше село. Ко год је имао неки проблем његова врата су за нас била отворена. Једва чекамо да упознамо Ивану. Чули смо да је веома лепа и васпитана и да има сестру близнакињу, причају становници Бакинаца.

dodik svadba 3

Бели шатор на Додиковом имању

УГЛЕДНИ ГОСТИ

Свадби су присуствовали премијерка РС Жељка Цвијановић, председник парламента РС Недељко Чубриловић, бројни министри у Влади РС, угледни режисер Емир Кустурица, владика Григорије, угледни спортисти из Србије, естрадни уметници и представници културног живота РС.

ЈАКО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ

Свадбу су пратиле јаке мере обезбеђења. Полицијске патроле су биле распоређене на прилазним путевима у Бакинцима, а унутар имања биле су распоређене приватне заштитарске службе. Гости су пре улаза пролазили кроз врата са детектором метала. Замољени су да не сликају славље нити да фотографије достављају медијима. Сви гости су били евидентирани и на свадбу се долазило строго са позивницом.

ЗА ПИЋЕ 45.000 КМ!

Како сазнајемо, Додикови су за свадбу потрошили око 200.000 марака. Само за пиће су платили 45.000 марака, за храну 20.000, декорације 5.000, музику 50.000…

Извор: Новости.рс

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар