ЗБОГОМ ПРОФЕСОРЕ: Опроштај од Игора Анђелића

  • Породица, пријатељи, радне и спортске колеге опростиле су се од Игора Анђелића, истакнутог спортског радника и професора физичке културе у Гимназији „Јован Дучић“, на комеморативном скупу који је данас одржан у требињском Културном центру.

andjelic
„С њим смо могли све – како смо и сами жељели, био нам је више од професора, прије свега пријатељ, који нас је током све четири године учио – не само физичком него и животном васпитању“, подијелио је са окупљенима размишљање једне гимназијалке о „најталентованијем“ професору Драгослав Бањак директор Гимназије „Јован Дучић“, у којој је Анђелић, како је додао – до краја посвећен свом послу и позиву – радио посљедњих десетак година.

andjelic3
Драгомир Бечановић, легенда џудоа бивше Југославије и његов спортски пријатељ, подсјетио је да је Анђелић био члан најуспјешније генерације Леотара свих времена, појединачни и екипни џудо шампион, али и омиљени професор којег ће ђаци памтити као врсног педагога.
Од Анђелића су се опростили и његови пријатељи Бесим Шеховић и Рајко Ћапин, а посљедњи музички поздрав – пјесмама које је волио – упутио је кантаутор Бајро Плањанин.
Игор Анђелић изненада је преминуо прекјуче, у 49. години живота, а биће сахрањен данас у 15 часова на Градском гробљу у Подгљивљу.

Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар