РАДЕ АЛЕКСИЋ: Млади ме познају као Срђовог оца, по дјелу мога сина

  • Прије 26 година преминуо је Срђан Алексић, Требињац који је живот изгубио на Савиндан 1993. године од повреда задобијених неколико дана раније, док је у центру града бранио друга Бошњака Алена Главовића.

 

Његов отац Раде и чланови породице положили су цвијеће на Срђанов гроб у градском гробљу Подгљивље, а цвијеће у име градске управе положио је педсједник Скупштине града Драгослав Бањак.

Раде Алексић је рекао да је тужан и поносан, тужан као отац који је изгубио сина, а поносан што га млади људи познају по Срђану и његовом дјелу.

„Тачно је прошло онолико година колико је Срђан имао када је изгубио живот. Поносан сам више него тужан, а ако ми суза потекне, она више потекне од мог задовољства што Срђо није улудо погинуо. Треба имати друга, вољети, поштовати, па и жртвовати се. Ми овдје долазимо да одамо пошту човјеку у нама, ономе што утиче да човјек у правом смислу оживи у сваком људском бићу“, поручио је Раде са Срђовог гроба.

Он је додао да у разговору са младим људима жели да укаже колико је важно бити слободан и независан од било кога осим од свога рада, чињења и личности.

„Желим да постану самостални људи, да у овој богатој земљи БиХ створе свој живот, да не морају ићи у сиромашније земље од наше да би зарадили боље паре“, истакао је Раде.

Срђов отац је навео да је лијепо што постоје улице које носе име његовог сина, али да је најважније да Срђан живи у човјеку, а он живи у њговим Требињцима.

Предсједник Скупштине града Драгослав Бањак је истакао да је данас дан за сјећање на све невине људе, знане и незнане, страдале у времену великих искушења.

Он је подсјетио да пливачки митинг и спортски терени у Требињу носе име Срђана Алексића.

Д.Ч. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар