Додик: Електропривреда није на продају

  • Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да није донесена ниједна одлука о продаји „Електропривреде Републике Српске“.

Dodik

Додик је истакао да, што се тиче одлука Народне скупштине Републике Српске и опредјељења политичких партија које чине већину у њој, „Електропривреда Републике Српске“ није на продају.

„Оно што сам разумио из изјаве предсједника Владе Србије Александра Вучића, он мисли да треба заједно сарађивати и ми нисмо против тога да се развојна функција обједини и да се на једном мјесту води развој за обје електропривреде, обезбиједи финансијска подршка за нове пројекте или да се заједнички договори о успостављању јединственог тржишта“, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Он сматра да би можда било најбоље да буде успостављена нова берза електричне енергије у региону.

Вучић је рекао да „Електропривреда Србије“ неће бити приватизована, већ ће покушати да купи електропривредна предузећа у Републици Српској и Црној Гори или да ће се, можда, удружити са њима.

Извор: СРНА

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар