Електропривреда запошљава нове раднике – за дјецу бораца нема мјеста

  • И поред одлуке Владе Републике Српске и менеџмента Електропривреде да се зауставе масовна запошљавања, у предузећима електро-енергетског система настављају да примају нове раднике.

357408_1

На другој страни, о борачким категоријама нико не води рачуна.
У предузећа из електро-енергетског система прошле, предизборне, године примљено је преко 600 радника, углавном по партијским листама, а и поред тога што је то оцијењено прекомјерним ту се није стало.
Додуше, већина нових запослених сада добија уговоре о привремним и повременим пословима, што се не одражава на број запоселних, али се зато повећевају новчана издвајања за плате.

Монопол на запошљавања у херцеговачким предузећима електро-енергетског система налази се у рукама СНСД-а, који наставља да награђају своје активисте, док се на списку Борачке организације града Требиња налази преко 900 бораца, 50 ратних војних инвалида и 65. дјеце погинулих бораца који 20 година од краја рата и даље на Бироу чекају када ће добити први посао.
„Нисмо задовољни динамиком запошљавања борачких категорија. Послали смо спискове бораца, РВИ и породица погинулих и у Градску управу и електро-енергетски сектор, као и свим приватнициама. Значи, на томе потенцирамо да неко од чланова породица из ових категорија буде запослен“, каже Перо Мишељић, предсједник Борачке организације Требиње.
У „Хидролектранама на Требишњици“ од 7. септембра богатији су за три нова радника, а по којем критеријуму су добили посао нисмо успјели сазнати пошто нам је речено да је директор Гордан Мишељић службено одсутан.

ИЗВОР: ТВ БН / Дубравко Цураћ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар