Требиње: И тврђаве на продају

  • Преко интернета данас можете купити све – па и аустроугарску тврђаву.

Kula-2

Извор: Р.С. / Радио Требиње

О томе свједочи и један требињски случај – оглас за продају куле у Хрупјелима, централног објекта аустроугарског фортификацијског комплекса “Сјеверни логор” на веб страници „Реалитика“.
Оглас за продају објавило је предузеће „БТС Медитеран“ д.о.о. Требиње, које – уз напомену да је ријеч о објекту у њиховом власништву – потенцијалне купце обавјештава да је тврђава саграђена 1888. године као касарна аустроугарске војске, да је на објекту „сачувана већина аутентичних форми грађења“, те да је урбанистичким планом предвиђен за хотелски комплекс, за шта је, додају, посебна повољност позиција изнад града и близина центра на свега 370 метара.

tvrdjava

Поглед са куле (Фото: Realitica.com)

 

Иако оглас на поменутој веб страници још позива заинтересоване купце, у „БТС Медитерану“ за радиотребиње.цом тврде да понуда више није актуелна.
„Било је, наравно, интересаната који су се јављали на нашу понуду. Оглас је постављен прије отприлике пола године, али је у међувремену дошло до промјене неких наших планова, због чега смо одустали и од продаје“, били су неодређени у овој фирми.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар