Требиње: Отворена изложба “Снови и стварања”

  •  У Музеју Херцеговине вечерас је отворена изложба слика Татјане Топаловић и Јелене Глоговац Савић под називом “Снови и стварања”.

IMG_3230

Младе херцеговачке умјетнице су се требињској публици представиле са 32 слике, рађене техником уља на платну.
Изложбу је отворила предсједник Удружења ликовних умјетника источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“ Нина Лојовић-Милинић истакавши да је ово друга самостална изложба радова Јелене Глоговац Савић из Гацка, а прва Татјане Топаловић из Требиња.

IMG_3206
“Ликовне приче Јелене и Татјане у много чему се повезују, мада оне полазе са различитим ликовним поетикама и тачкама, али се преплићу и додирују. Јелена слика у домену боје и форме, разлаже слику на неке ситне форме које ту слику дијеле на мале површине, јер она уствари даје акценат нечем малом, да је права вриједност живота у малим стварима и једина права вриједност. Татјана то исто препознаје на неки сасвим други начин, јер она бира једноставне портрете, које су огледало њеног дјетинства, у једноставном је највећа вриједност живота”, истакла је Лојовић-Милинић, додајући да ауторке опомињу, шаљу поруку револта савременом начину живота, брзини, виртуелном свијету и позивају да се вратимо правим животним вриједностима.

IMG_3225
Изложба “Снови и стварања” је отворена до 12. маја.

Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар