Додик – Босић: Окршај у бањалучкој судници

  • Велики број медија појавио се данас на заказаном рочишту.

front-dodik-bos (1)

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић рекао је данас у Бањалуци, након претресног рочишта у тужби коју је против њега поднио предсједник Републике Српске Милорад Додик, да Централни регистар хартија од вриједности, ЈП Никола Тесла, Влада РС и Пореска управа РС одбијају да му дају податке који ће му помоћи да докаже своје тврдње у овом процесу.
„Желим доказати да стојим иза својих тврдњи да је Додик покрао милионе. Један дио документације смо предали данас судији који је задужен за овај поступак. Очекујем да ће ми дозволити да изнесем све доказе и позовем све свједоке. Почели смо прикупљање доказа из 1992. и 1993. године, јер имамо документацију да је Додик у рату шверцовао цигарете и нафту. Продавао је цигарете по цијени која је била 300 одсто виша од набавне. То се у жаргону зове ратно профитерство“, рекао је Босић.
Према тој документацији, додао је он, Додик је без сумње ратни профитер и то довољно говори о његовом патриотизму.
“Додик је мене тужио да сам му нанио душевну бол. Човјек са таквим моралом није могао осјетити никакву бол. Јер је то човјек који је стварао милионе док су омладина и народ гинули. Године 1993. је сарађивао са Октан прометом, чији је власник био Војин Митровић, један од купљених посланика у прошлогодишњем изборном процесу“, истакао је Босић.
Други ниво доказа представљаће имовински картон Милорада Додика и његове породице. Додик је, тврди Босић, добио поклоне у износу од три милиона марака.
“Трећи ниво доказивања представљаће документација о неколико великих афера – Бирач, Боска, Бобар банка, Никола Тесла, Енерголинија Зворник. Имамо довољно чињеница да докажемо да је у Српској настала вишемилионска штета и да тај новац није испарио. Он је завршио у џеповима оних који су се обогатили у тим аферама. Највише забрињава прибављање документације која је јавно добро. Добили смо одбијеницу од свих установа – Централног регистра хартија од вриједности, ЈП Никола Тесла, Владе Српске и Пореске управе. Очигледно је да је читав систем упрегнут да заштити Додика и онемогући ово процесуирање“, сматра Босић.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да против њега нема ниједне кривичне пресуде нити се води иједан поступак, те да /лидер СДС-а/ Младен Босић прави медијски спектакл без доказа и аргумената.
Извор: (Клиx)/Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар