Босић и Вучуревић: Испитаћемо гдје је нестало 100 милиона КМ из Бобар банке?

  • Однос Владе РС према локалним заједницама је неприхватљив, ситуација је иста у свим општинама, без обзира ко је на власти, изјавио је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић, након састанка са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем.

bosic-i-vucurevic-1 (1)
„Врло мало или ништа је урађено од стране Владе РС да помогне локалним заједницама. Сада је притисак на општине да се оне задужују, јер је Влада РС потрошила све могуће лимите за задуживање. Ми очекујемо да сваки ниво власти ради свој дио посла, нажалост уколико Влада буде сматрала да треба да буде у конфронтацији са локалним заједницама, највише штете од тога ће имати грађани“, навео је Босић.
И Босић и Вучуревић су се сложили да нису задовољни радом Сипе и Тужилаштва БиХ, јер до сад нису ништа урадили од онога што им је законска обавеза – процесуирање међудржавног и међуентитетског криминала.
Босић је истакао да се граду Требињу треба вратити 5 милона марака који су нестали из Бобар банке.
„Преко 100 милиона марака је нестало негдје у приватним џеповима. Новац из Бобар банке је дијелом изнесен преко Црне Горе и завршио на рачунима у Русији. Да би било шта покренули на боље, морају се криминалне структуре и криминални токови новца сасјећи и направити држава у којој закон важи за све. Јер уколико закон не буде важио подједнако за све грађане РС, онда РС има лошу будућност“, рекао је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
„Очекујем од нове власти на државном нивоу да ће питања криминала и корупције почети ускоро да буду отворено рјешавана и да ће се одређене афере које оптерећују град Требиње, мислим на Бобар банку, добити епилог пред тужилаштвом БиХ. У нашем граду постоје и друге криминалне афере на које домаће тужилаштво и органи безбједности не реагују и да ћемо ми одређени број предмета покушати процесуирати преко државних институција“, истакао је Вучуревић.

Не могу да замислим Кустурицу као градоначелника
Лидер Српске демократске странке и први човјек града Требиња усагласили су се да је Савез за промјене чврст и стабилан и да ће наставити заједничко дјеловање на свим нивоима власти.
„Настојаћемо да у свим локалним заједницама имамо заједничког кандидата, а у Требињу је то извјесно. О будућем кандитату за градоначеника Требиња овога пута нисмо разговарали, али ћемо почетком наредне године ријешти то питање“, истакао је Босић.
На новинарско питање шта мисли о могућој кандидатури режисера Емира Кустурице за градоначеника Требиња, Босић је рекао да на то гледа као на шалу.
„Мислим да је то пробни балон који је пуштен да би ми сада причали око тога. Једноставно то не могу да замислим, иако је све могуће“, закључио је Босић.

Извор: Радио Требиње / Д.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар